Första ReseByrån


Telefon: 0455-80800 / 020-340000
E-Post:

Nyhetsbrev

   

Medlemsinloggning

E-Post:
Lösenord:
Bli medlem / Glömt lösenord
Flyg Hotell/Lägenhet Restresor Buss Charter Hyrbil Golfresor Paketresor Nyheter Om företaget Inloggning

Paris med buss


En stad du aldrig får missa att besöka är underbara Paris.

Just nu 1 vecka med buss. 3995:- pp. 26 maj..

 

 

Dag 1. Lör Avresa från Öresundsterminalen i Malmö på morgonen. Den efarna reseledaren Boye gör resan, genom Danmark och Norra Tyskland, till en ren fröjd då han berättar sina anekdoter från jordens alla hörn. Framåt kvällen stannar vi till i Hagen för middag, bastu, öl och behövlig sömn.

Dag 2. Avresa tidigt på morgonen med sikte på Beligen och Bryssel. I Bryssel görs ett stopp för lunch samt en kortare stadsvandring i denna vackra stad. Missa inte Tintin-museet och Manneken Pis. Bussen tog oss vidare söderut förbi välkända platsen för slaget i Waterloo. Framåt eftermiddagen börjar Eiffeltornet så smått att synas på horisonten. En snabb incheckning på hotellet följdes upp med en härlig middag på en fin krog mitt i montmartre. Efter middagen skulle vi få se Paris by the night från Eiffeltornet. 2.5h kö var väl värt mödan. Rekommenderar varmt att ta sig upp i Eiffeltornet både på kvällen och dagen.

Dag 3. Denna dag började med en stadsrundtur så att man lätt kunde orientera sig i staden. Efter lunch tog jag mig på egen hand bort till Roland Gaross och franska öppna i tennis. Dessvärre var allt slutsålt men jag hann springa på Rafael Nadal utanför. Kvällen avslutades med en Karokeafton på en brittisk pub som låg precis vid hotellet.

Dag 4. Dax att bli lite lekfulla och bege oss ut till Disneyland Paris på morgonen för att slippa dom värsta köerna. Det tog ca 40 min med pendeltåget. Inträdet kostade ca 60 euro per person. Något billigare om man löste inträde till båda parkerna samtidigt. Efter betat av dom bästa attraktionerna först och avrundat med dom med minst kö sist, så räckte 8 timmar gott och väl. På Kvällen gick jag på August Strindbergs teateruppsättning Mademoiselle Julie på Odeón-teatern. Fattade inte ett ord franska men vad gjorde det när man fick se Juliette Binoche (Oscar för sin roll i Engelska Patienten) livs levande, så var det värt besväret. Att man efter teatern fick träffa henne gjorde inte saken sämre. Jag glömmer aldrig när hon tittar mig djupt i ögonen och säger: Merci Jag tror jag blev kär.

Dag 5.  Man kan inte besöka Paris och missa ett besök på vackra slottet Versailles. Halva dagen gick åt till att besöka detta fantastiska slott med den underbara gigantiska trädgården. Innan lunch tog vi oss upp i Eiffeltornet igen. På kvällen besteg vi toppen på Sacré Coeur och åt en fantastisk middag med b.la snigel til förrätt.

Dag 6. Hemfärd via Reims där vi gjorde ett stopp för Champagneprovning. Lunch intogs i Luxemburg. På kvällen stannade vi i Hamm för middag och behagliga sängar.

Dag 7 En resa som nu närmade sig sitt slut. Åter i Malmö på kvällen.

Au Revoir

Mycket trevlig resa på det hela taget.

Både Ölvemarks och Scandorama har resor till Paris. Pris från ca 3.995:- per person.

 

 
   Spanien 438kr   
   Portugal 438kr   
   Grekland 498kr   
   Egypten 658kr   
   Turkiet 698kr   
   Cypern 798kr   
   Italien 898kr   
   Kroatien 1498kr   
   Bulgarien 1598kr   
   Kap Verde 1688kr   
   Dubai 4498kr   
   Thailand 5498kr   
   Mexico 6498kr   
   Indien 7198kr   
   Sri Lanka 7448kr   
   Oman 10598kr   Sista Minuten bevakare på iPhone

CancerRehabFonden

VIA Travelpartner

Crystal Code AB [iPhone utveckling utvecklare, iPad utveckling, Webb utveckling, Desktop utveckling, Stockholm]
Webbplatsen utvecklad av
Crystal Code AB, Stockholm

Footer