Vi är Första Resebyrån

Första Resebyrån grundades i december 1985 och flyttade in på Norra Kungsgatan 5. Där stannade vi kvar till hösten 2016 då vi flyttade in i våra nya, fräscha lokaler på Ronnebygatan 49. Sedan starten 1985 har vi expanderat vår verksamhet har vi utökat både sortimentet och personal. I dagsläget är vi 4 personer, vill du veta mer om oss kan du läsa nedan.

Välkommen in och låt oss hjälpa dig att finna just din drömresa, eller har du redan dina önskemål klara, kom då in till oss så hjälper vi dig med bokningen.

Mats E Larsson

VD

Jag har jobbat 8 år som fastighetsjurist, men efter att ha fått erfarenhet som reseledare under min studietid kunde jag inte släppa detta. Startade Första Resebyrån i dec 1985. Har ex besökt Europa, Sydostasien, kryssningar i Västindien och Medelhavet. Favoritställena är Bali, Italien, Spanien och Frankrike.

Telefon: 0455-80800
E-post: mats@frb.nu

Ann-Sofie Brommesson

Resesäljare

Jag har jobbat på Första ReseByrån sedan 1990. Jag har besökt över 35 olika länder genom åren. Det har varit Jorden runt resa, USA och Europaresor. Favoritresemålen är USA och Grekland.

Telefon: 0455-80800
E-post: ann-sofie@frb.nu

Emmy Landqvist

Resesäljare

Jag började på Första Resebyrån 2015 men har jobbar i branchen sedan 2012. Jag har besökt många länder i Europa samt bland annat Thailand, Sydafrika och USA. Favoritresemål: London, Parga och Sydafrika.

Telefon: 0455-80800
E-post: emmy@frb.nu

Peter Lindholm

Resesäljare

Jag är nu pensionerad efter 30 år på Första resebyrån. Jag hoppar dock in när så skulle behövas.

Jag har besökt i princip hela Europa och stora delar av övriga världen. Mina favoritresemål är Toscana i Italien, Portugal, Maderia.

Personuppgifter & Cookies

Första ReseByrån behandlar i flera fall personuppgifter. Endast personuppgifter som krävs för att genomföra bokningar och för att underlätta för användaren samt för att samanställa statistik om hur webplatsen används samlas in. Inga uppgifter kopplade till specifik person lagras som inte besökaren själv har fyllt i på webbplatsen. Statistik över hur webplatsen används lagras men statistiken är inte kopplad till specifika personer.

Det sker även tillfällig lagring under tiden webbsidan besöks med hjälp av så kallade Cookies. Dessa lagras bara till dess att webbläsaren stängs. Första ReseByrån har avtal med flera researrangörer vars webbplatser finns inlänkade på webbplatsen. Dessa webbplatser lagrar också personuppgifter men lagringen är utanför Första ReseByråns kontroll. Se respektive arrangörs webplats för information om vilka personuppgifter som lagras.
Genom att besöka www.frb.nu så samtycker du till att lagring av personuppgifter sker för ovan nämnda ändamål.

Läs hela vår personuppgiftspolicy här >>

Resegarantier och medlemskap i SRF

Första ReseByrån är medlem i SRF – Svenska Resebyråföreningen. Anlita alltid en resebyrå som är ansluten till Svenska Resebyråföreningen, SRF. Som medlemmar antas endast finansiellt sunda resebyråföretag med erfaren och kompetent personal. Ett krav för medlemskap är också att företaget ställt erforderliga resegarantier.

Läs mer om SRF – klicka här

Första ReseByrån har ställt resegarantier hos Kammarkollegiet

Resegarantin ska skydda resenärer när bl.a. paketresor ställs in eller avbryts. Garantin ska ställas till Kammarkollegiet innan företaget börjar marknadsföra eller sälja resor. Om resorna av någon anledning inte genomförs, oftast på grund av konkurs, kan garantin användas till att ge ersättning åt drabbade resenärer. För att få ersättning ska man ansöka hos Resegarantinämnden.

Läs mer om Kammarkollegiet – klicka här.
Läs mer om Resegarantier – klicka här.

Första ReseByrån AB

Styrelsens säte:

Karlskrona

Org Nr:

556290-2261

Moms RegNr:

SE556290226101